You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Oklevelet kaptunk- köszönjük mindenkinek!

A legnagyobb elismerés a vásárlóink és megrendelőink mindennapi bizalma. Ezentúl a szakmai elismerések is olyan visszaigazolások számunkra, amelyek azt erősítik, hogy jó az út, amin haladunk, és érdemes dolgozunk, tennünk érte.
Oklevelet kapott a Gravirág a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától. Az elismerést Tóth Imre tiszteletbeli elnök, Krisán László elnök és Koji László általános alelnök adta át.

„A szakmai munka, a vállalkozói teljesítmény és az érdekképviseleti eredmények elismerést érdemelnek. A tizenegy BKIK emlékplakett, a tizenkét oklevél és a négy Budapest kerületeiért emlékérem ma kitüntetett tulajdonosai afféle életműdíjat kaptak időt és fáradságot nem kímélő áldozatos tevékenységükért. E példaértékű pillanatokért érdemes dolgozni” – fogalmazott Krisán László a díjak átadásakor.
Köszönjük az elismerést, ami nekünk egy nagyon fontos szakmai visszaigazolás. Mindennapi munkánk során továbbra is azért teszünk, hogy érdemesek legyünk erre a díjra, és megőrizhessük az évek alatt kialakult bizalmat ügyfeleinkkel.
Szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani, aki a hétköznapokban tesz azért, hogy olyan magas szakmai színvonalon dolgozhassunk, ami lehetővé teszi, hogy olyan szervezetek ismerhessék el a munkánkat, mint most a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.
Köszönjük mindenkinek!

Mutasd a névtáblád, megmondom ki vagy - Tippek névtáblához!

Nem névjegy, de legalább annyira fontos. Milyen legyen? Hogyan tükrözi azt, ami valójában vagy? Erre adunk néhány tippet. A névtábla az a kis lapocska, a személyes márkád része. Informál, segíti az eligazodást, beszél rólad. Ezért nem mindegy, milyen, hogyan néz ki, ki, mit gondol rólad, amikor meglátja. Ehhez hozunk néhány szakmai tippet.

1. Nézd az anyagot Nem csak műanyag, hanem már nagyon elegáns fém táblákat is kérhetsz. Gondolkodhatsz alumínium, rozsdamentes acél, réz anyagokon is. Itt két dolog lehet fontos. Hova kerül, milyen környezeti hatásoknak tesszük ki, illetve mit sugall, ha ránézel?

Nagyon sokan ragaszkodnak a rézhez, ami ugyan sokkal sérülékenyebb, sokkal több odafigyelést igényel hiszen tisztítani, polírozni kell, viszont még mindig preztizsértékű. Ugyanakkor egy eloxált alumíniumlemez, ami távolról meg sem különböztethető egy réztáblától semmilyen kezelést nem igényel.

2. Maradj látható Egy névtábla akkor ér valamit, ha betölti legfontosabb funkcióját. Tehát látható, olvasható.
Ez a betűtípus választásnál fontos, sokan szeretik az írott betűket, pedig azok sokkal nehezebben olvashatóak.
Ha mechanikusan gravírozott módszerrel készül, akkor jelentősen mélyebbre kerül az anyagban a felirat, vagyis tartósabb lehet.

3. Legyen ízléses A jó névtábla színben illik a környezetéhez, mégis figyelemfelkeltő, könnyen megtalálható a keresett személy vagy cég.

A megfelelő névtábla készítésénél ezeket a kérdéseket érdemes feltenned: hova készül, mi legyen rajta, hogy konkrét, lényegretörő legyen, milyen betűtípussal kerüljön rá, hogy jól olvasható maradjon. Ne feledd a karbantartást sem! Egy elhanyagolt névtábla nem túl bizalomgerjesztő

Családi vállalkozás vagyunk, és gravírozásban nem ismerünk lehetetlent!

A kihívások a legizgalmasabbak a munkánkban. A feleségemmel alapítottuk a Gravirágot, és hisszük, hogy amire gravírozni lehet, arra tudunk is! A munkáink közül lehet, hogy te is találkoztál már néhánnyal. Ott vagyunk a szállodákban, az orvosi rendelőkben, az autópályáknál, és ötéves Dóri lányunk ovis csoportjának tábláin is. Ez a mi történetünk.

Liptay Péter vagyok. Kevesen tudják, de én már a középiskolás éveim alatt is a gravírozógépek működésével és programozásával foglalkoztam. Különös véletlen, hogy a feleségemet is egy gravírozógépeket forgalmazó cégnél ismertem meg. Együtt találtuk ki a Gravirág ötletét és építettük fel a kezdeti elképzeléseinkből.
Volt már ismeretségünk a szakmában, így első lépésként olyan megbízásokat kerestünk, amiknek a teljesítésével fedezni tudtuk a kezdeti kiadásainkat. A Gravirág név úgy jött létre, hogy volt egy virágüzletünk is a gravírozó műhely mellett, így adta magát az utalás, a név.
Szerettünk minden megbízást, és egyre több ügyfelünk lett.
Elektromos ipari, automatizálással, gépgyártással foglalkozó cégek, élelmiszeripari, nehéz gépek, elektrotechnikai cégek lettek az ügyfeleink. Egymásnak ajánlottak az elégedett vevők, és egyre több kapcsolatunk lett. Folyamatosan figyeltünk a visszajelzésekre is, ez így van a mai napig, hiszen fontos, hogy tudjuk, mi az, amivel a leginkább tudnánk segíteni jelenleg is ügyfeleinknek.
Egymásnak adták a kilincset a megbízóink, mert jó szívvel ajánlották a céget az ismerőseiknek is. Bővítettük a gépparkunkat, és kerestük annak a lehetőségét, hogyan tudunk együtt dolgozni kisebb gravírozó cégekkel is. Sokszor azért voltunk nyerő pozícióban, mert olyan gépünk volt, ami nem volt mindenkinek, így bedolgozóként is részt tudtunk venni szakmabeliek megbízásaiban.
Gyorsan és pontosan dolgozunk, így gyorsan épült az ügyfélkörünk. Az egyedi, különleges kéréseket is, ha gravírozástechnikailag lehetett, mindig megvalósítottuk. Nem ismerünk lehetetlent. Kifejezetten szeretem a kihívásokat.

Emlékszem az első gép, amin dolgoztunk egy meglehetősen kicsi, IS200 gravírozógép volt, aminek a gravírozható munkafelülete 220x80mm volt. Ezt gyorsan tudtuk cserélni nagyobbra, és a gépek egymást követték. Ma már több mechanikus és lézergravírozó gépünk is van.
Olyan eszközöket is vásároltunk, amik kiegészítő munkára kellenek.
Azért annyira érdekes ez a munka, azért tudjuk szenvedéllyel végezni, mert minden egyes munka, minden egyes tábla egyedileg készül. Nincs két egyforma megbízás, nincs két teljesen egyforma darab.
Kaptunk olyan feladatokat, amit sokan visszautasítottak, és végül mi oldottuk meg. Ilyen volt, amikor az autópályafelügyelet részére hatalmas gránittáblát gravíroztunk, vagy a szállodák feltáblázása, egyedi, saját logós táblával.
Rendelőintézeteknek, magánrendelőknek is dolgozunk. Volt egy megrendelő, aki a kerékpárja minden egyes alkatrészébe kérte, hogy írjuk bele a nevét, mert már a harmadikat lopták el.
Legtöbbször az idő a legnagyobb előny, sokan tegnapra kérik a munkát tőlünk, az utolsó pillanatban, pedig tervezéssel, időbeosztással gyorsabban, gördülékenyebben menne minden.

Sokszor az embereknek eszükbe sem jut, mennyi mindenre jó egy gravírozott tábla. A kislányom óvodájába például készítettünk gyümölcsös naptárat, valahogy senkinek sem kézenfekvő, hogy ha valamilyen kis táblát szeretne valahova, vagy bármit ami ezzel kapcsolatba hozható, akkor a gravírozás jusson eszébe.

Egy fontos célunk a jövőben, hogy ezt elérjük és a gravírozás egyet jelentsen a Gravírággal.

E mellett természetesen folytatni szeretnénk, amit eddig sikerült. Gravírozásban - feliratozásban ne lehessen olyan feladatot találni, amit mi nem tudunk megoldani.